Goede bescherming voor je Mac computer

mac met een spuit

Je hebt vast wel eens gehoord dat Macintosch niet het doelwit kunnen zijn van virussen. De meeste virussen worden namelijk gemaakt voor Windows, en bovendien zijn de computers van Apple op zichzelf al veilig genoeg. Maar tegenwoordig weten cybercriminelen steeds beter hoe ze virussen en andere malware moeten ontwerpen. Zo loop je ook als OS X gebruiker gevaar. Gelukkig is het niet moeilijk om een virusscanner voor Mac te vinden. Er zijn verschillende bedrijven die hiervoor goede software op de markt hebben gebracht. Daarnaast zijn er genoeg gratis programma’s te vinden die je binnen een handomdraai gedownload en geïnstalleerd hebt. Een virusscanner voor Mac is onmisbaar. Hier lees je waarom en hoe je er aan eentje komt.

 

Waar je je tegen moet beveiligen

Stel je voor, je hebt geen antivirus software op je computer staan. Je gaat nietsvermoedend het internet op, doet een leuke aankoop via een webwinkel, leest een aantal mailtjes door, en bezoekt een aantal websites. Bij al deze acties kun je gevaar lopen, als je niet over goede online beveiliging beschikt. Voor je het weet heeft iemand je bankgegevens in zijn zak, wordt er met je mailverkeer meegekeken, of hengel je de vervelendste bestanden binnen op onveilige sites. Stuk voor stuk problemen waar je totaal geen zin in hebt. Daarom is het heel belangrijk dat je computer is uitgerust met een goede virusscanner. Zo kun je gerust internetten en zijn je gegevens veilig.

 

Functies en gebruiksgemak

Een antivirus voor Mac moet over verschillende functies beschikken. Natuurlijk is het belangrijk dat virussen op je computer verwijderd kunnen worden. Antivirus software zorgt er voor dat zelfs bestanden die je niet met het blote oog kunt zien onschadelijk worden gemaakt. Door een scan uit te voeren worden gevaarlijke bestanden geïdentificeerd. Dit gebeurt allemaal automatisch, zodat jij na installatie eigenlijk niks meer hoeft te doen. Maar naast deze functie is het ook handig als virussen helemaal niet de kans krijgen om op je pc terecht te komen. Daarom waarschuwt een goede virusscanner voor Mac ook wanneer je gevaar loopt. Nog voordat je door een link bent doorverwezen naar een geïnfecteerde site, word je gealarmeerd. Zo ben je altijd op tijd en loop je geen gevaar.

 

De beste keuze is Avira

aviraEen antivirus voor Mac uitzoeken kan een heel karwei zijn. Net als bij Windows is er een ruime keuze aan software om je pc te beveiligen. Wat belangrijk is, is dat je niet zomaar elke site bezoekt en de eerste de beste virusscanner downloadt. Het kan namelijk zijn dat je software downloadt die helemaal niet zo krachtig is al beweerd wordt, of in het ergste geval zelfs een virus met zich meedraagt. Wees daarom verstandig, en ga voor de virusscanner van Avira voor Mac. Hiermee ben je altijd goed beschermd. Niet alleen scoort Avira hoog op het gebied van Windows beveiliging, ook is het een uitstekende keuze voor Mac. Niet voor niets komt Avira vaak als beste uit de test. Avira biedt de hoogste dekking wat betreft virusbestrijding.

 

Bitdefender is een goede tweede

bitdefenderEen goed alternatief voor Avira is Bitdefender. Hoewel Avira helemaal gratis is, betaal je jaarlijks een klein bedrag als je de software van Bitdefender gebruikt. Dit is het echter wel waard. Het heeft een lagere impact op de snelheid van je pc dan de virusscanner van Avira, maar levert wel een vergelijkbare bescherming. Bitdefender is een veelvuldig bekroond merk dat bovendien de nodige extra functionaliteiten brengt. Zo ben je ook beschermd tegen diefstal, is er een goede privacybescherming, en kun je gebruik maken van ouderlijk toezicht. Zo is Bitdefender een zeer complete virusscanner voor Mac.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *